Background Image

Natuurlijk daglicht: de oplossing voor een Betere Leven Keurmerk, geleverd door Ondatec

03/07/2023

Natuurlijk daglicht: de oplossing voor een Betere Leven Keurmerk, geleverd door Ondatec

De gezondheid en het welzijn van dieren in de landbouwsector zijn onderwerp van intense discussie. Tel daarbij op dat per 1 januari 2025 de eisen voor het Beter Leven Keurmerk voor dierenwelzijn strenger worden. Zaak om actie te ondernemen, want deze verandering biedt zowel uitdagingen als kansen voor stallenhouders. Via deze post bieden we je graag interessante mogelijkheden met overtuigende voordelen van beter licht in stallen en waarom het een cruciale rol speelt bij het welzijn van dieren. Zo ontdek je waarom het verbeteren van de lichtomstandigheden in stallen van essentieel belang is voor gezonde en gelukkige dieren.

5 voordelen van Ondatec© voor natuurlijk daglicht in uw stal

De Ondatec© polycarbonaat plaat biedt verschillende interessante voordelen voor stallenbouwers. Hier zijn enkele redenen waarom deze plaat zo aantrekkelijk is:

  1. Lichtdoorlatendheid: Ondatec© polycarbonaat platen hebben een uitstekende lichtdoorlatendheid. Ze laten een grote hoeveelheid natuurlijk licht door, wat gunstig is voor de gezondheid en het welzijn van de dieren in de stal. Het natuurlijke licht stimuleert het bioritme van de dieren en creëert een aangenamere omgeving.
  2. Thermische isolatie: De Ondatec© platen hebben goede thermische isolatie-eigenschappen. Ze helpen de temperatuur in de stal op een constant niveau te houden, waardoor het comfort voor de dieren wordt verbeterd. Dit is vooral belangrijk tijdens extreme weersomstandigheden, omdat de platen bescherming bieden tegen zowel hitte als kou.
  3. Sterkte en duurzaamheid: Ondatec© polycarbonaat platen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze bestand zijn tegen de belastingen en uitdagingen in een stalomgeving. Ze zijn bestand tegen impact, weersinvloeden en chemische stoffen, waardoor ze lang meegaan en minder onderhoud vereisen.
  4. Flexibiliteit in ontwerp: De Ondatec© platen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, diktes en types, met als meest toegankelijke de Helder en Athermic plaat. Waardoor stallenbouwers flexibiliteit hebben in het ontwerpen van stallen. Ze kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften en vereisten, waardoor een maatwerkoplossing mogelijk is.
  5. Eenvoudige installatie: De Ondatec© platen zijn lichtgewicht en gemakkelijk te installeren. Dit bespaart tijd en arbeid tijdens de bouw van de stal. Al met al biedt de Ondatec© polycarbonaat plaat een combinatie van uitstekende lichtdoorlatendheid, thermische isolatie, sterkte, duurzaamheid en flexibiliteit in ontwerp. Deze eigenschappen maken het een aantrekkelijke keuze voor stallenbouwers die streven naar optimale omstandigheden en welzijn voor de dieren in hun stallen.

MACROLUX© ONDATEC© als antwoord voor het Beter Leven Keurmerk voor uw stal

Al met al biedt de Ondatec© polycarbonaat plaat een combinatie van uitstekende lichtdoorlatendheid, thermische isolatie, sterkte, duurzaamheid en flexibiliteit in ontwerp. Deze eigenschappen maken het een aantrekkelijke keuze voor stallenbouwers die streven naar optimale omstandigheden en welzijn voor de dieren in hun stallen.

Informeer direct naar de mogelijkheden en neem contact met ons op en bekijk hier meer informatie over Ondatec

Bekijk hier een van onze projecten met Ondatec©

 

Geschiedenis

Categorieën